Radionice sa osnovcima i srednjoškolcima

Ove nedelje družili smo se sa đacima OŠ Boško Palkovljević Pinki iz Stare Pazove. Održali smo 13 edukativno-istraživačkih radionica u kojima je učestvovalo 278 đaka, uzrasta od 1. do 8. razreda.

Deca su bila veoma radoznala, aktivna i zainteresovana da nauče nešto novo i prošire svoje znanje o našem lokalnom kulturnom nasleđu, ali i vrlo kreativna i maštovita u davanju predloga i ideja o spomenicima, građevinama, običajima, tradicionalnim jelima, pričama, starim zanatima, koji bi trebalo da se nađu u Virtuelnom muzeju zajednice.

Ciklus radionica rezultat je saradnje Centra za istraživanje i promociju kulturnog nasleđa HeriTag i projekta Virtuelni muzej zajednice opštine Stara Pazova sa OŠ Boško Palkovljević Pinki i projektom Upoznah, svatih, razumeh.

Uz podršku Kancelarije za mlade opštine Stara Pazova organizovali smo i radionicu sa učenicima Ginazije Branko Radičevič, Ekonomsko-trgovinske škole Vuk Karadžić i Tehničke škole, na kojoj smo diskutovali o kulturnoj raznolikosti i bogatstvu našeg kraja.

 

Autor članka: heritag-admin